Puistot ja luonto

Forssan seutu on luonnon ystäville loistava yhdistelmä kaupunkia ja luontoa. Forssassa on yli 100 puistoa ja niiden yhteenlaskettu pinta-ala on 386 hehtaaria. Forssan keskustan puistoilla on pitkä historia, josta kiinnostuneet voivat perehtyä paremmin englanninkielisessä oppaassamme tai Forssan kaupungin sivuilla.

Forssan kansallinen kaupunkipuisto 

Forssan kansallinen kaupunkipuisto on 24:stä puistosta muodostuva kokonaisuus, joka kulkee Loimijoen vartta pitkin. Sen historia kertoo nopeasta muutoksesta maaseudulta kaupunkimaiseen. Puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten Nice Run tai kuukausittainen Puistojuoksu, jonka järjestää Forssan Salama.

Yhtiönpuisto – Wahreninpuisto

Kampuksen vieressä sijaitseva Yhtiönpuisto Axel Wilhelm Wahrenin vuonna 1852 perustama kohtaamispaikka. Yhtiönpuiston puutarhuri Rydberg istutti sinne harvinaisia puulaatuja kuten, lehmus, tammi, jalava,  poppeli, vaahtera, lehtikuusi sekä erilaisia koivuja, kuusia, pihlajoita ja vuoristojalavoita.

Wahreninpuisto on myös usein tapahtumapaikka FAMKOn järjestämille ulkotapahtumille. Talvirieha ja tursajaiset sijoittuvat usein ainakin osin juurikin Wahreninpuistoon. Myös ihan perinteiset piknikit ja muut tapaamiset ovat usein juuri Wahreninpuistossa.

Ankkalammin Puisto

Ankkalammin puistoa kutsutaan toisinaan myös Toripuistoksi, sillä se on aivan Torin kyljessä. Tälläkin puistolla on pitkä historia, mutta innostavin asia on, että puistossa oleva lampi on ollut joutsenparin pesintäpaikka jo vuodesta 1960.


Liesjärven kansallispuisto

Liesjärven kansallispuisto sijaitsee Forssan eteläpuolella Tammelassa koskemattoman luonnon keskellä. Korteniemen perinnetila on alueen suosituimpia nähtävyyksiä, mutta ehkä hienoin nähtävyys on Liesjärven halkaiseva Kyynäränjuova. Kansallispuistossa on noin 30km reittejä, joista osa linkittyy osaksi yli 250km pituista Hämeen Ilvesreittiä. Alueelta löytyy myös nuotiopaikkoja, kotia, laavuja ja pari vuokratupaa.

Torronsuon kansallispuisto

Torronsuo on vain 12km päässä Forssasta Somerolle päin ajettaessa. Torronsuo on Etelä-Suomen suurin keidassuo, joka houkuttelee matkailijoita ympäri Etelä-Suomea. Suota ihailla useista lintutorneista tai kiertämällä suota pitkospuita pitkin. Kiljamon näkötornin ympäristössä on myös pyörätuoleille soveltuvat pitkospuut. Pisimmän noin 10km reitin varrelta löytyy myös vanha Härkäsaaren kaivos. Talvisin suolle tehdään yli 30km edestä hiihtolatuja, joten himohiihtäjät pääsevät nauttimaan urheilun lisäksi myös huikeista maisemista.

<< Forssa – puistojen kaupunki

Julkinen liikenne >>

%d bloggaajaa tykkää tästä: