Syö ja juo

Tämän osion sisältö voi poiketa todellisuudesta pandemian ja rajoitusten takia, mutta sisältö on tuotettu sillä olettamalla, että palaamme syksyllä normaaliin. 

Opiskelijabileet ja opiskelijaravintola on jo käsitelty, mutta nyt on aika puhua makuelämyksistä opintojen ulkopuolella.

Kahviloita Forssasta löytyy useita, mutta joista haluamme tässä kohtaa mainita kolme. Näistä kolmesta kaksi ovat yhteistyökumppaneitamme, Voffelikaffila ja Antin konditoria. Kolmas mainitsemisen arvoinen on Jokioisten leipä.

Yhteistyökumppanimme Voffelikaffila avasi ovensa tämän vuoden maaliskuussa ja pääsi suoraan paikallisten suosioon. Itse kahvila on kirjaimellisesti vain kivenheiton päässä kampuksesta. Avatessaan Voffelikaffilan sen omistajat halusivat tuoda jotain uutta Forssan kahvilakulttuuriin. Vohvelien päälle löytyy perinteisten lisukkeiden lisäksi myös esimerkiksi nyhtöpossua. Voffelikaffila tarjoaa HAMKin opiskelijoille opiskelija-alennuksia, joten hanki opiskelijakortti ja näytä sitä täällä.

Voffelikaffilan löydät Facebookista ja Instagramista

Antin konditoria on toiminut jo yli sadan vuoden ajan ja sen valikoima on laaja ja laadukas. Perinteisten leipomotuotteiden lisäksi valikoimaan sisältyy kotitekoista jäätelöä ja suklaakonvehteja. Kahvilan löydät Vesihelmen vierestä. Antin konditoriasta kertoo sekin jo jotain, että minulle suositeltiin tätä paikkaa jo ennen muuttoani Forssaan.

Jokioisten leipä on isompi leipomo, jonka tuotteet valmistetaan nimensä mukaisesti Jokioisissa, mutta kahvila löytyy Forssan torilta. Jokioisten leivän tuotteita löytyy myös paikallisista kaupoista. Tuotteista mainittakoon hullun halvat ja hyvät hillomunkit. Kerran tilasimme koulun tapahtumaan täältä munkkeja ja saimmekin 70 kpl suurinpiirtein 30 eurolla.

Siirrytään isompien aterioiden kimppuun ja ravintoloihin. Illallisravintoloita ei Forssasta hirveästi löydy, mutta laatua löytyy. Aloitetaan omasta suosikistani Ravintola Gustosta. Gusto on italialainen ravintola sertifioidulla napolilaisella pizzauunilla. Guston pizzat on maultaan aivan huippuluokkaa, parempaa löytyy vain Italiasta. Käykää täällä!

Pikku Pistrina voi olla hankala kirjoittaa, mutta siellä ei ole hankala käydä. Ravintola löytyy toripuiston vierestä ja ravintolassa voi käydä nauttimassa kahvin tai vaikka laadukkaalla illallisella.

Sitten voimmekin siirtyä pikaruokaloiden pariin. Hauska fakta Forssassa ei ole yhtään mäkkäriä, mutta täällä on 4 Hesburgeria. Kebab paikoista jokaisella on omat mielipiteensä, mutta mainitaan tässä yksi, josta löytyy vaihtoehtoja myös vegaaneille, Musta Kissa. Sushia et Forssasta löydä kuin supermarketeista, mutta kiinalaisen ravintolan löydät rautatienkadulta. Forssasta löytyy suosittelemisen arvoinen nepalilainen ravintola Gurkhali, jonka löydät lyseon vierestä.

Sitten voimmekin aloittaa nesteytyksen. Ensimmäisenä on mainittava yhteistyökumppanimme Pub Hukka. Et voi olla hukassa. jos olet Hukassa (okei toi oli huono). FAMKO on jo parin vuoden ajan järjestänyt peli-iltoja Hukan alakerrassa. Syy tälle on paikan opiskelijaystävälliset hinnat(kysy opiskelija-alennuksia) ja iso alakerta. Alhaalla on myös biljardipöytä, jota pääsee pientä korvausta vastaan käyttämään. Jos haluat testata tietosi Hukassa järjestetään keskiviikkoisin klo 19 pubivisoja. Pysyäksesi ajantasalla Hukan toiminnasta seuraa heitä facebookissa.

Pub Hukka on Instagramissa ja Facebookissa

Seuraavaksi on mainittava Ravintola Puistolinna. Vaikka kyseessä on ravintola on täällä pubimainen tunnelma. Ruokalistalta suosittelen lohikeittoa.  Puistolinnan henkilökunta on todella laadukasta ja mukavaa. Maanantaisin kello 19 alkaa Puistolinnassa pubivisat, joita on satunnaisesti juontanut myös yksi famkolainen. Jos olet bingon ystävä sitä voit kokeilla täällä torstaisin klo 19.

Sitten siirrytään yökerhoihin ja aloitetaan paikasta, joka tulee opiskelijoille tutuimmaksi eli Statuksesta. Status on laadukas paikka kampuksen laidalla. Tursajaiset ja Nesteralli päättyvät tänne. Jos satut Stuksen nurkille päiväsaikaan saatat löytää täältä ravintolan, josta saa hyviä burgereita ja bataattiranskalaisia.

Seuraavaksi mainitaan Nesterallin aloituspiste Koskenniska. Koskenniska on itseasiassa hotelli, jonka yökerho on nimeltään Rose, mutta kaikki käyttää siitäkin nimeä Koskenniska. Pyrimme vuosittain järjestämään edes yhdet bileet täällä. Karaoken ystävät voivat venytellä äänihuuliaan täällä.

<< Julkinen liikenne

Liikunta >>

%d bloggaajaa tykkää tästä: