Syö ja juo

Opiskelijabileet ja opiskelijaravintola on jo käsitelty, mutta nyt on aika puhua makuelämyksistä opintojen ulkopuolella.

Kahviloita Forssasta löytyy useita, joista haluamme tässä kohtaa mainita muutaman. Näistä kaksi ovat Voffelikaffila ja Antin konditoria. Kolmas mainitsemisen arvoinen on Jokioisten leipä.

Yhteistyökumppanimme Voffelikaffila avasi ovensa maaliskuussa 2021 ja pääsi suoraan paikallisten suosioon. Itse kahvila on kirjaimellisesti vain kivenheiton päässä kampuksesta. Avatessaan Voffelikaffilan omistajat halusivat tuoda jotain uutta Forssan kahvilakulttuuriin. Vohvelien päälle löytyy perinteisten lisukkeiden lisäksi myös esimerkiksi nyhtöpossua. Voffelikaffila tarjoaa HAMKin opiskelijoille opiskelija-alennuksia, joten hanki opiskelijakortti ja näytä sitä kassalla!

Antin konditoria on toiminut jo yli sadan vuoden ajan ja sen valikoima on laaja ja laadukas. Perinteisten leipomotuotteiden lisäksi valikoimaan sisältyy kotitekoista jäätelöä ja suklaakonvehteja. Kahvilan löydät Vesihelmen vierestä. Antin konditoriasta kertoo sekin jo jotain, että edellisen hallituksen puheenjohtajalle suositeltiin tätä paikkaa jo ennen muuttoaan Forssaan.

Jokioisten leipä on isompi leipomo, jonka tuotteet valmistetaan nimensä mukaisesti Jokioisissa, mutta kahvila löytyy Forssan torilta. Jokioisten leivän tuotteita löytyy myös paikallisista kaupoista. Tuotteista mainittakoon hullun halvat ja hyvät hillomunkit. Kerran tilasimme koulun tapahtumaan täältä munkkeja ja saimmekin 70 kpl suurinpiirtein 30 eurolla.

Siirrytään isompien aterioiden kimppuun ja ravintoloihin. Illallisravintoloita ei Forssasta hirveästi löydy, mutta laatua löytyy. Aloitetaan forssalaisten suosikista, Ravintola Gustosta. Gusto on italialainen ravintola sertifioidulla napolilaisella pizzauunilla. Guston pizzat on maultaan aivan huippuluokkaa, parempaa löytyy vain Italiasta. Käykää täällä! Kesällä 2022 avattu Savanna tarjoaa maukkaita pizzoja vähän halvempaan hintaan ja perinteisemmillä täytteillä.

Pikku Pistrina voi olla hankala kirjoittaa, mutta siellä ei ole hankala käydä. Ravintola löytyy toripuiston vierestä ja ravintolassa voi käydä nauttimassa kahvin tai vaikka laadukkaalla illallisella.

Sitten voimmekin siirtyä pikaruokaloiden pariin. Hauska fakta Forssassa ei ole yhtään mäkkäriä, mutta täällä on 4 Hesburgeria. Kebab paikoista jokaisella on omat mielipiteensä, mutta mainitaan tässä yksi, josta löytyy vaihtoehtoja myös vegaaneille, Musta Kissa. Sushia et Forssasta löydä kuin supermarketeista, mutta kiinalaisen ravintolan löydät rautatienkadulta. Forssasta löytyy suosittelemisen arvoinen nepalilainen ravintola Gurkhali, jonka löydät lyseon vierestä.

Sitten voimmekin aloittaa nesteytyksen. Ensimmäisenä on mainittava Pub Hukka. Et voi olla hukassa. FAMKO on jo parin vuoden ajan järjestänyt peli-iltoja Hukan alakerrassa. Syy tälle on paikan opiskelijaystävälliset hinnat (kysy opiskelija-alennuksia) ja iso alakerta. Alhaalla on myös biljardipöytä, jota pääsee pientä korvausta vastaan käyttämään. Pysyäksesi ajantasalla Hukan toiminnasta seuraa heitä facebookissa.

Pub Hukka on Instagramissa ja Facebookissa

Sitten siirrytään yökerhoihin ja aloitetaan paikasta, joka tulee opiskelijoille tutuimmaksi eli Statuksesta. Status on laadukas paikka kampuksen laidalla. Tursajaiset ja Nesteralli päättyvät tänne. Jos satut Stuksen nurkille päiväsaikaan saatat löytää täältä ravintolan, jonka ruokalista ei petä.

Seuraavaksi mainitaan Nesterallin aloituspiste Koskenniska. Koskenniska on itseasiassa hotelli, jonka yökerho on nimeltään Rose, mutta kaikki käyttää siitäkin nimeä Koskenniska. Pyrimme vuosittain järjestämään tässä kohteessa edes yhdet bileet. Karaoken ystävät voivat venytellä äänihuuliaan täällä.

<< Julkinen liikenne

Liikunta >>

%d bloggaajaa tykkää tästä: