Liikunta

Valitettavasti Forssassa ei ole kampuksen omaa liikuntasalia, mutta HAMK tarjoaa meille kaksi tunnin pituista palloiluvuoroa Forssan yhteislyseolla. Vuoroilla on pelattu lähinnä sählyä, futsalia, koripalloa, lentopalloa ja sulkapalloa. Futsal ja sähly ovat olleet lajeina useimmin, koska ne ovat vetäneet parhaiten osallistujia. Lentopallokin on ollut suosittua, vaikka siinä joudutaan poikkeamaan säännöistä jatkuvasti ja peli menee seisomiseksi. Vuoroilla pelaajien taitotasoilla ei ole merkitystä. Vuoroille on tullut opiskelijoita, jotka eivät ole osanneet tehdä pallolla juuri mitään, mutta he ovat huomanneet kuinka paljon ovat kehittyneet parissa kuukaudessa. Syy tähän on vuorojen hyvä henki ja osallistujien tasavertainen kohtelu. Vuorojen ajankohdista ja päivän lajista tiedotetaan FAMKO:n Instagramissa (@famkory) ja Yammerissa HAMK Forssa liikunta -ryhmissä.

Muita lajeja joita on tasaisesti järjestetty ovat pesäpallo ja jääkiekko. Pesäpalloa varten Famkolla on mailoja ja räpylöitä, joten enää tarvitaan pelaajat. Jääkiekko onnistuu hyvinä talvina ulkonakin, mutta tarvetta on paikattu HAMKin toimesta ottamalla hajavuoroja Forssan jäähallilta. Jääkiekkoa varten meiltä löytyy rajallinen määrä luistimia ja mailoja.

Jos haluat päästä salille tai uimaan tarjoaa HAMK opiskelijoille pääsyn viihdeuimala Vesihelmeen vain 2,5 eurolla kaksi kertaa viikossa. Pyydä vain tiskillä HAMKin listaa, johon tulee nimi ja ryhmätunnus. Kuntosalin ja uimalan lisäksi täällä pääsee tietenkin saunaan.

Vuoden mittaa Forssassa on myös pari kerta yoogaa. Tämä on kuitenkin erikseen ulkopuoliselta ostettu palvelu, joten joogaamaan pääsee vain tiettyinä aikoina. 

Ilmaisia ulkoliikuntamahdollisuuksia Forssasta löytyy jonkin verran. Näitä ovat mm. tennis, crosstraining, parkour, frisbeegolf ja yleisurheilukenttä. Juoksemista ja hiihtämistä varten löytyy Forssasta pari pururataakin.

Jos sinulla on kysyttävää liikuntamahdollisuuksista voit kysyä meidän hallituksen liikuntavastaavalta Kasper Vuoriselta tai vierailla Forssan liikuntatoimen sivuilla.

<< Syö ja juo

Tapahtumat ja vapaa-aika >>

%d bloggaajaa tykkää tästä: